Functioneel scheerwerk maakt de kat weer blij!

De vacht van een kat zou zo moeten zijn dat een kat deze zelf kan verzorgen. Zijn eigen tong is zo ontworpen dat hij zijn eigen vacht “kamt”. Ja, je leest het goed; het zou zo moeten zijn. Helaas is de werkelijkheid vaak anders.

katten trimbus hennie

geschreven door Hennie Schuit

Vilt en klitten wegscheren? Geen schoonheidsprijs!

De katten die in de Kattentrimbus komen om geschoren te worden, zijn altijd huisdieren. Het onderhoud van vachten van huisdieren kan er soms bij inschieten. En zeker de halflangharige en langharige kattenvachten hebben gewoon een korte, dagelijkse controle nodig op klitten. Voelt u een klit, dan kamt u die er direct uit en is het probleem weer verholpen voordat het begonnen is. Maar soms gaat het mis door vakantie, een drukke periode, maar bijvoorbeeld ook door ziekte of teveel stress bij de kat.

Scheren is dan zeker een katvriendelijke oplossing. Bij ernstige klitten en vervilting zijn we vaak al blij als de kat het goed genoeg toelaat dat we dit kunnen verwijderen. Vandaar dat ook vaak het scheerresultaat ‘niet precies heel strak scheerwerk is’. Uw kat gaat geen schoonheidsprijs winnen nadat zijn vilt en klitten zijn weggeschoren. Tenzij er een prijs wordt uitgereikt voor het ‘gatenkaasmodel’ – dan maakt uw poezenkind wel een hele goede kans ;)! Gelukkig begrijpen eigenaren altijd wel wat het doel is van de trimbehandeling en zijn ze zeker altijd tevreden met functioneel scheerwerk! Functioneel scheerwerk heeft alle klitten, knopen en vlitstukken weer verwijderd en ervoor gezorgd dat de kat weer vrij kan bewegen zonder pijn, dat de huid zich weer kan herstellen en de vacht weer mooi kan aangroeien.

Vilt katten scheren

Wil je meer weten over de juiste vachtverzorging voor uw kat dan mag u altijd bellen, mailen of appen!

Email: hennie@kattentrimbus.nl

Telefoonnummer: 06-10666278