Vachtverzorging vanuit de kat. Zodat iedereen er blij van wordt, oké bijna iedereen!

Inclusief gratis tips!

katten trimbus hennie
Geschreven door Hennie Schuit

Een kat heeft een vacht, haren die prachtig vol van kleur dansen als de kat beweegt! Plus het sierlijk bewegen van al die andere 50.000 lossen haren overal in huis. (tip; stofzuigen)

Geweldig toch, zo’n lieve kat die heerlijk op schoot, bank, stoel enz. komt liggen en je vervolgens een pluk haar uit je mond trekt terwijl je net lekker een slok koffie neemt! Hmmmmm, dat is het echte leven helaas! (tip; stofzuigen)

Je bent die losse haren aardig zat en bedenkt een plan……je koopt allerlei handige materialen bij de bekende winkels en gaat volop aan het werk. Top, tot zover zit het wel goed…helaas is niets minder waar. (tip; vraag de gespecialiseerde trimmer om advies)

De kattenvacht heeft een beschermende functie en de haren komen uit een haarzakje die in de huid zit. Dus als je iets met vachtverzorging zou willen doen dan is het belangrijk dat je alle aspecten dezelfde aandacht geeft. Dus huid, haar en haarzakje zijn allemaal even belangrijk. Als je trekt aan een haar dan heeft dit ook effect op een haarzakje en de huid. Logisch toch? (tip: neem met een vochtige doek de vacht af. Voelt prettig voor de kat en de losse haren zitten in de doek)

Er is nog een onderdeel van vachtverzorging waar vaak geen aandacht aan gegeven wordt en dat is de kat zelf. Wat wil de kat, wat kan de kat en sterker nog; hoe beïnvloedt de gegeven vachtverzorging zijn gedrag?

Legio kammen en borstels heb ik al voorbij zien komen bij klanten. Soms gewoon martelwerktuigen van klein formaat die ook nog eens behoorlijk fanatiek zijn ingezet. “De kat wil niet gekamd worden” en deze katten komen als klant bij mij in de Kattentrimbus. Een uitdaging dus!

Ik ga hier geen advies geven van welke kammen en borstels het beste zijn. Wel daag een ieder uit om contact op te nemen met een trimmer die verstand heeft van zaken! Waar jij jouw kat en zijn vacht kan bespreken en op maat gemaakt advies krijgt. Qua vacht en gedrag!

Ken je niemand? Ook dan mag je mij een bericht sturen en zal ik je naar een goede collega doorsturen bij jouw in de buurt.

 

Hennie Schuit
Kattentrimbus

Email: hennie@kattentrimbus.nl

Telefoonnummer: 06-10666278