Kattentrimbus logo

De Kattentrimbus – houdt uw katten blij & klitvrij

Mijn naam is Hennie Schuit en ik rij door Putten en weide omgeving in mijn mobiele kattentrimsalon – de Kattentrimbus – om ervoor te zorgen dat alle katten lekker klit- knoop- en viltvrij in hun vel blijven zitten! Dat zijn natuurlijk de half langharige en langharige katten, maar ook kortharen komen bij mij in de trimbus. Mijn visie is huid en vachtvriendelijk trimmen waarbij ik altijd 100% katvriendelijk werk.

Het kattentrimmen doe ik met veel liefde voor de katten, geduld, plezier en passie voor mijn vak. Mijn ervaring als kattengedragstherapeut helpt mij daar natuurlijk ook bij! Daarnaast ben ik ook verbonden als docent aan het Huisdier Kennis Instituut te Bunnik. Hier verzorg ik een aantal lesdagen over gedrag en vacht van de vakopleiding Kattentrimmen en vakbekwaamheid honden en katten besluit.

Katten met karakter trimmen – als uw kat ‘niet de makkelijkste’ is…

Natuurlijk: ik krijg genoeg katten op mijn trimtafel die genieten van het kammen. De meeste katten die de Kattentrimbus betreden zijn ‘niet de makkelijkste’ met kammen en borstelen. En dat is logisch. De makkelijke katten die gaan liggen voor een borstelbeurt genieten daar thuis van.
De katten die daar anders over denken komen vaker bij de Kattentrimbus terecht. Dat geeft niks. Dat is mijn werk. Ik ben daarin gespecialiseerd. En als kattentrimster en kattengedragstherapeut kan ik daarmee omgaan. Ik werk met veel rust, geduld en liefde en daarbij maak ik als aromatherapeut graag gebruik van de vele voordelen van de essentiële oliën om de trimbehandeling zo aangenaam mogelijk te maken voor u en uw kat!

trimmen vacht maine coon
Kattentrimbus logo

Kattentrimmen katvriendelijk 2.0

Een trimbeurt veroorzaakt altijd wel stress, bij de ene kat meer dan bij de andere. Maar ik doe er alles aan uw kat vertrouwen te geven en zich op zijn gemak te laten voelen. Vaak is een kat wel om te kopen met een lekker kattensnoepje of een lekker blikje vers vlees (Renske) of kan het baasje even lekker kroelen (lees afleiden) zodat ik snel kan doen wat er nodig is. Bijna altijd zet ik de kracht van essentiële oliën in tijdens een trimbehandeling. Dit vermindert de stress en eventuele angst aanzienlijk en dat is mooi meegenomen. Kijk op mijn site voor meer informatie.

Naast katten heb ik ook konijnen op mijn trimtafel om hun vacht van knopen en vilt te ontdoen. Ook verzorg ik cursussen en workshops op het gebied van kattengedrag en vachtverzorging, zowel voor katteneigenaren die daar meer over willen weten, als bijscholingscursussen voor collega’s. 

Interesse? Stuur mij gerust een mailtje. U wordt dan op de hoogte gehouden van de workshop en cursussen die worden aangeboden.

Hoe trim ik uw kat?

Het is een misverstand dat knopen en klitten alleen bij half langharige en langharige katten voorkomen. Ook bij kortharen zien we best vaak klitten en viltstukjes in de vacht ontstaan. Met name bij wat oudere dieren die niet meer zo lenig zijn en daarom hun vacht niet meer naar behoren kunnen verzorgen. Katten met overgewicht kunnen niet meer overal bij, waardoor klitten ontstaan. Dan ziet u voornamelijk vilt en klitten terug op de onderrug en de achterkant van de achterpoten.
De klitten en vilt zullen plaatselijk geschoren worden omdat het uitkammen hiervan zeker niet prettig aanvoelt voor een kat. De vachtverzorging is voor elke kat op maat gemaakt in de kattentrimbus.

Knopen, klitten en vervilte vachtdelen doen pijn bij uw kat!

Vaak bevinden de knopen, klitten en later de vervilte stukken vacht zich achter de voorpoten, in de liezen en/of op de buik en aan de achterkant van de achterpoten. Plekken waar het pijnlijk is voor uw kat als er gekamd moet worden. De knopen trekken aan de huid en bij iedere beweging voelt uw kat daardoor pijn. De meest katvriendelijke manier is dan scheren van de knopen, klitten en vilt.

>>> Ja, help mijn kat zonder pijn van de knopen en klitten af!