Welke kam gebruiken voor uw kat?

Dat is nu een vraag die ik heel vaak krijg. Naast het feit dat klanten altijd verbaasd zijn over hoe de kat zich ‘laat kammen’ door mij en zijzelf hier nog geen minuut de ruimte voor krijgen.Er zijn drie belangrijke regels tijdens de vachtverzorging van uw kat
katten trimbus hennie
Geschreven door Hennie Schuit

Weet welk haartype jouw kat heeft! Langhaar, half langhaar of korthaar

Het is belangrijk dat je weet wat voor type haar de kat heeft. Borstels zijn afgestemd op het soort haar van de kat. Heeft u een langharige kat, dan zal de borstel anders zijn dan de borstel van de kortharige kat. Dit is ook waarom uw kat het fijn vind om door mij geborsteld te worden. Laten we eerst een kijken naar de basis benodigdheden voor de half / langharige kat. Bijvoorbeeld de Maine Coon, Ragdoll, Britse langhaar, Siberische kat, Heilige Birmaan, Turkse Van of de Perziche kat.

Gebruik goed materiaal

Absoluut nodig is de grove kam. De grove kam is van metaal (zonder plastic/ handvat) en hiermee kun je plaatselijk klitten opsporen in de vacht en voorzichtig uitkammen of uitpluizen.

Slickerborstel, deze borstel mag wekelijks gebruik worden om de losse haren makkelijk te verzamelen vanaf mrt/ april tot de dagen weer korter worden.

Gebruik het materiaal op de juiste manier.

1. Kam rustig met de grove kam en pak daarbij kleine stukjes tegelijk.
2. Neem de tijd. Haasten heeft geen zin.
3. Trek niet te hard met de kam door de vacht.

Bij twijfel vraag het na aan de kattentrimster!
Voor vragen kun je altijd bellen, mailen of appen!

Email: hennie@kattentrimbus.nl

Telefoonnummer: 06-10666278